Gratis verzending vanaf € 25! Lekker biologisch!

Hip zonder suiker

miss cinnamon

Hip zonder suiker

Met 2 puberdochters is het natuurlijk kansloos om het echt te zijn, maar toch; soms ben ik best een beetje hip. Ik loop af en toe op zilverkleurige sneakers (dochter 2 wil ze graag lenen dus dan weet je dat je voor dat onderdeel geslaagd bent voor de hiptest), ik weet wie er op 1 staat in de Top 40 en af en toe lak ik mijn nagels blauw (in de kleur van mijn jurkje, dat dan weer wel). Ook in mijn eetpatroon probeer ik bij de tijd te blijven. Ik maak groene smoothies van restjes rauwkost (“ieks wat eet jij daar!”), ik probeer biologisch in te kopen en natúúrlijk staat er chiazaad in mijn keukenkastje.
 

Nog hipper: geen suiker!

En niet te vergeten: ik nam me voor om geen suiker meer te gebruiken want suiker gebruiken schijnt tegenwoordig zo ongeveer de grootste voedselmisdaad te zijn die er bestaat. Nou ben ik nooit een extreme zoetekauw geweest dus zo moeilijk viel me dat niet. Voor degenen die mij meemaken in mijn dagelijkse leven: nee hoor, een chocoladeverslaving is zeker weten iets héél anders hoor! Maar goed, zo af en toe wil je toch de verwenmoeder uithangen en je bloedjes van kinderen voorzien van cakejes. Of manlief verrassen met zijn favoriete koeken. En is er een jarige  in ons huishouden dan ga ik graag los met schalen vol eigengemaakt taarten. Courgettecake, radijsrotsjes en broccolibrood vallen daar in huize Schekkerman duidelijk niet onder. U voelt ‘m aankomen, bij gelegenheid greep ik dus als vanouds naar de suikerbus. Mijn lichte schuldgevoel kocht ik dan af door maar liefst 3 scheppen minder te gebruiken dan in het recept stond.

Tot ik een plingmoment had. Kent u dat? Je bent ergens mee bezig, zeg grasmaaien, de vaatwasser leegruimen, naar je werk rijden of iets anders verheffends, en ineens valt het je in: waarom niet eens … proberen? Mijn pling ging over gebak zonder suiker; waarom niet de suiker vervangen door iets verantwoords zoets? Zoals een vriendin altijd zegt: “Google is your friend” (ja jij Dorothé) en dus ging ik driftig op zoek naar suikervervangers voor in zoete lekkernijen. Er ging een wereld voor me open; appels, dadels, vijgen, rozijnen, agavestroop, stevia, en zelfs wortel; het is allemaal te gebruiken om baksels zoeter te maken.
 

J'aim van Heerlijk waar!

Een paar weken later kwam ik terecht op de site van Heerlijk waar! en zag daar diverse soorten jam staan. Oh pardon, geen jam maar j’aim! Hoe lekker klinkt dit: J’aim Appelperentaart? Ik zag direct visioenen van allerlei lekkers wat hier mee te maken is en omdat het biologisch is en zonder toegevoegde suikers kan ik een lange neus maken naar de suikerbus. Inmiddels is de j’aim in huis en kan ik aan de slag. Ik twijfel nog waar mee te beginnen: scones met clotted cream en j’aim Appelperentaart (zeg nou zelf, scones met lemon curd is toch zó 2013)? Vlees in een saus van sjalotjes en j’aim Appelperentaart? Of kwarktaart met een laag j’aim Appelperentaart? Appelperentaartkwarktaart dus eigenlijk. Mmm, dat moet beter kunnen. Ik hoop op een plingmoment binnenkort.

Volgende keer: recepten van Miss Cinnamon met de j’aim van Heerlijk-waar.

Meer lezen van Miss Cinnamon in de keuken? Kijk op www.cinnamon-training.nl 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* We zullen jouw e-mailadres niet publiceren.
* Verplichte velden